Kesä kukkii Kuuselan yhteisöpuutarhassa

20.6.2016

Kuuselakeskuksen oleskelupihalle saatiin kesäkuussa oma yhteisöpuutarha, kun talon asukkaat istuttivat kasvattamiaan taimia ja valitsemiaan kesäkukkia yhdessä kuvataiteilija Anne Savitien ja Kuuselan luovan toiminnan ohjaajan Pia Rehnin kanssa.

 

 

”Suunnittelimme kasvivalikoimaa yhdessä asukkaiden kanssa, keskustelimme puutarhaan liittyvistä aiheista, kylvimme esikasvatettavien kasvien siemeniä ja seurasimme niiden kehitystä”, kertoo Anne Savitie. Projektin aikana syntyivät myös puutarhaa somistavat kauniit mosaiikkiruukut ja savityöt.

Aurinkoisella säällä oleskelupihassa ovat viihtyneet monet asukkaat läheistensä kanssa, ja myös päivätoimintaryhmien asiakkaat ja ryhmäkotien asukkaat ovat kovasti nauttineet kaunistuneesta ympäristöstä. Puutarhan merkitys ilmeni hienolla tavalla, kun tutut kasvit saivat myös yleensä melko puhumattoman ryhmäkodin asukkaan juttelemaan ympäristön innostamana.

Puutarhan kasvit on valittu asukkaiden toiveiden pohjalta. Istutuslaatikoissa ja ruukuissa viihtyvät nyt mansikat ja yrtit, erilaiset kesäkukat sekä yhdessä siemenestä kasvatetut kasvit kuten auringonkukat ja krassit. ”Teimme puutarhaan pienen puutarhavälinepisteen hanskoineen, jotta kuka tahansa halukas voi osallistua puutarhan hoitotöihin”, kertoo Pia Rehn. Mukana puutarhan suunnittelussa ja tekemisessä oli parikymmentä asukasta.