Likioma -projekti

Tampereen Kaupunkilähetys ry:n ja Tampereen Vanhuspalveluyhdistys ry:n yhteinen Likioma-projekti on hyväksytty mukaan Eloisa Ikä -ohjelmaan vuosille 2013 – 2016. Eloisa ikä on RAY:n avustusohjelma ja se luo edellytyksiä ikäihmisten paremmalle arjelle ja mielekkäälle tekemiselle. Vanhustyön keskusliitto koordinoi ohjelmaa ja tukee osahankkeiden kehittämis- ja juurruttamistoimintaa.

Likioma-projektissa ikäihminen on itse keskiössä. Toimintamallia rakennettaessa verkostoidutaan Härmälän alueen eri toimijoiden kanssa uudella tavalla ja luodaan näin tukirakenteita ja toimintamahdollisuuksia sekä vahvistetaan positiivista mielikuvaa ikääntymisestä. Toimintamalli rakennetaan pala palalta. Ideana on hyödyntää asukkaiden ja asukasryhmien projektissa luomia toimintatapoja, tiedottaa syntyneistä toimintatavoista sekä monistaa ja rikastuttaa niitä edelleen.

Likioma-projektin tavoitteet ovat:

1)   Rakennetaan Härmälän lähialueen asukkaiden kanssa ikäihmisten hyvää arkielämää

2)   Avataan yhdessä alueen ikäihmisten kanssa uudenlaisia vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuuksia

3)   Tuetaan eri toimijoiden monimuotoista ikäihmistä palvelevaa verkostoitumista

4)   Luodaan yhdessä ikäihmisten kanssa uusia arjen kohtaamispaikkoja eri puolille Härmälän lähialuetta

Tampereen kaupunki on tehnyt aiesopimuksen yhteistyöstä Likioma-projektin toteuttamisessa. Tampereen ammattikorkeakoulun (TAMK) kanssa tehdään kiinteää yhteistyötä koko hankkeen ajan.

Tärkeitä yhteistyökumppaneita ovat:

• Tampereen kaupungin kulttuuri-, viestintä- ja liikuntatoimi
  • Härmälän seurakunta
  • alueella toimivat muut järjestöt
  • Härmälän alueen yrittäjät

Toiminta on tarkoitettu kaikille yli 60-vuotiaille. Mukaan ovat tervetulleita kaikki omasta jaksamisestaan ja hyvinvoinnistaan kiinnostuneet, itsensä yksinäisiksi kokevat, elämänkriisiä potevat ja uusia sosiaalisia verkostoja kaipaavat ikäihmiset Härmälän alueella, mutta myös ne ihmiset, jotka haluavat jakaa osaamistaan ja voimavarojaan muille vertaistuen, ryhmien tai toimintojen ohjaamisen/apuohjaamisen kautta.

Projektipäällikkö Arja Anttila

puh. 0400 172 528